Ga naar hoofdinhoud
Alles om snel & eenvoudig vloerverwarming te frezen.Het juiste diamantgereedschap voor jouw klus.Kennis en expertise in diamant gereedschap, vloerverwarming en de juiste stofafzuiging.

✓ Binnen 24 uur een offerte   ✓ Persoonlijke service

Ben jij al 2020 proof?

Stofzuigen, vaak het minst favoriete klusje, maar wel een belangrijke! En zoals je misschien wel weet komen bouwstofzuigers in allerlei soorten en maten. Daarbij heb je ook nog is te maken met bepaalde Wet- en regelgeving. Je ziet de bui al hangen want de Europese Unie heeft deze Wet- en regelgeving ook nog is extra aangescherpt voor 2020. Nu hoor ik je denken, moet ik nu gaan uitvogelen wat er is aangepast?! Geen paniek de publicatiebladen van de Europese Unie hebben wij al voor je doorgespit. Wil je op de hoogte zijn van wat er precies gaat veranderen voor jouw werkzaamheden en waar je op moet letten? Lees dan even deze blog en je bent weer helemaal bij!

Het filter

Een goede stofzuiger is broodnodig wanneer je aan het frezen bent. Hoe hoger het niveau van het filter in deze stofzuiger, hoe beter. De Europese Unie was het hier trouwens ook mee eens, zij hebben namelijk per 1 januari 2020 de regels hiervoor aangescherpt. Per 1 januari 2020 is kwarts in de vorm van stof toegevoegd aan de Europese kankerverwekkende stoffen lijst. Daardoor moet kwarts, oftewel alle fijnstof, opgezogen worden met een stofzuiger die minimaal voorzien is van een M-Klasse filter. Een HEPA- filter hoeft wettelijk nog niet maar er wordt verwacht dat binnen enkele jaren de wettelijke regels nog verder zullen worden aangescherpt. Allemaal leuk en aardig maar wat is dan het verschil tussen een M- en H-klasse? Nou, de M-klasse, is geschikt voor alle houtstoffen zoals stoffen van plamuur, vulmateriaal en lak, gips, cement, beton, tegellijm en verven zoals latex- en olieverven of kwarts houdende materialen zoals zand en kiezelstenen. De H-klasse stofzuigers zijn daarnaast ook geschikt voor het opzuigen van gevaarlijke stoffen zoals asbest en stof met bepaalde soorten virussen of bacteriën. Deze M en H-klasse is gebaseerd op de Maximaal Aanvaarde Concentratie (MAC) op de werkplek en het percentage deeltjes dat een filter tegenhoudt. Een M-filter laat maximaal 0,1% door en een HEPA-filter (H14) 0,005%. Kortom: hoe hoger de klasse, hoe beter de bescherming voor de personen in de ruimte, jij dus!

De stofzak

Bouwstofzuigers zijn er, net zoals huishoudstofzuigers, mét en zonder stofzak/longopac. Het voordeel van werken met stofzak/longopac is dat je de opvangbak niet schoon hoeft te maken. Per 1 januari ontkom je hier zelfs niet meer aan! Vanaf dit jaar moet het stof, welke wordt opgezogen, direct in een zak of longopac terecht komen zodat je bij het verwisselen de stofverplaatsing minimaliseert. 
Wil je zo snel mogelijk 2020 proof zijn? Je vindt onze bouwstofzuigers en stofzakken of longopacs op onze website. Toch nog wat kleine twijfels of je 2020 proof bent of enkele vragen hoe je dit kan worden? Stel je vraag aan één van onze specialisten door te bellen naar +31 (0)85 6202711 of stuur een mailtje naar info@flooriq.nl.  

Laatste Nieuws

Longopac mini stofzuigerzakken